Biometrische prikklokken

Biometrische prikklokken zijn prikklokken die werken op basis van de biometrische kenmerken van fysieke personen. Biometrische tijdregistratie of biometrische toegangscontrole maakt met andere woorden gebruik van de uiterlijke kenmerken van personen. De meest voorkomende voorbeelden zijn hierbij prikkloken die werken op basis van het herkennen van vingerafdrukken van mensen. Concreet zal de persoon in kwestie dus de vinger moeten plaatsen op een doorzichtige plaat, zodat de biometrische prikklok de fysieke kenmerken van de vingerafdruk kan herkennen en die persoon al dan niet toegang verlenen.

Biometrische prikklokken hebben als grote voordeel dat ze de veiligheid van uw gebouwen sterk verhogen. Uw werknemers of bezoekers maken immers geen gebruik van kaartjes of badges die verloren kunnen gaan. De software in biometrische prikklokken is vandaag de dag zeer nauwkeurig en kwalitatief, zodat de veligheid steeds gegarandeerd is.

Op deze manier is het ook onmogelijk voor werknemers om voor elkaar af te klokken. Werknemers kunnen enkel voor zichzelf klokken, waardoor de kans op valsspelen vermindert.

Een ander groot voordeel van biometrie en biometrische toegangssystemen is de snelheid. De bezoeker hoeft enkel zijn biometrische data in de prikklok in te geven, waardoor hij niet op zoek hoeft te gaan naar pasjes of badges. Biometrische toegang zorgt er met andere woorden voor dat de snelheid van toegangscontrole verhoogt.