Prikklokken en Excel

De meeste eenvoudige prikklokken bieden een exportfunctie aan, waarbij de data die werden ingevoerd door de gebruikers van de prikklok makkelijk kunnen getransporteerd worden zodat de prikklok excel documenten genereert. Deze functie waarbij prikklokken excel documenten genereren, biedt tal van voordelen.

Een degelijke prikklok exporteert alle data die de prikklok invoert en opslaat naar excel, waar u tal van berekenen en statistieken kan genereren. Aan de hand van deze statistieken kan u makkelijk de juiste handelingen stellen wat betreft tijdsbeheer.

Een export naar excel geeft u ook de mogelijkheid om makkelijk aan loonadministratie te doen. De gegevens die u kan exporteren naar een excel document geven u al de nodige input voor een efficiënte berekening van salarissen en bijvoorbeeld vakantiedagen.

Voorts is het ook wel mogelijk om zelf via tijdregistratie excel documenten op te stellen en te beheren. Tijdregistratie in excel is zeer goed mogelijk met alle functies die excel rijk is. Uiteraard is het dan wel de bedoeling dat je zelf de data invoert in excel, waarvoor je misschien niet altijd de tijd kan vrijmaken. Tijdregistratie in excel is dus niet zo gemakkelijk dan wanneer je je prikklokken in excel een document laat genereren. Je prikklok in excel documenten laten genereren is dus nog steeds meer aan te raden wanneer je niet altijd op kantoor bent.