Tijdregistratie sportevenementen

Tijdregistratie wordt natuurlijk ook veelvuldig gebruikt bij sportevenementen. Voornamelijk in sportdiciplines waar tijdnotering en racen tegen de klok centraal staan, is een goede tijdregistratie onontbeerlijk. Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Elke sporter die deelneemt aan een wedstrijd wordt voorzien van een elektronische chip. Denken we maar aan de elektronische chip die aan het achterwiel van wielrenners gemonteerd wordt wanneer ze deelnemen aan een tijdrit. Van zodra deze chip een bepaalde lijn passeert, dit kan de start, de finish of een denkbeeldige lijn ergens onderweg zijn, komt deze chip in verbinding te staan met een antenne die op deze lijn geposteerd staat. Via een blackbox worden de tijdsgegevens naar een computer gestuurd die zorgt voor de tijdregistratie.

Bij dit soort van tijdregistratiesystemen wordt vaak een prijs betaald voor het hele systeem, waarbij ook de prijs wordt betaald per elektronische chip. Dit kan dan bijvoorbeeld 1€ voor een elektronische chip zijn. Voor dit soort van systemen is natuurlijk een huurprijs mogelijk, aangezien vele sportevenementen slechts 1 dag plaatsvinden.