Waarom tijdregistratie?

Waarom zou een baas nu een systeem van tijdregistratie of een prikklok in zijn bedrijf willen installeren? Het registeren van de tijd van werknemers kan immers overkomen als een blijk van weinig vertrouwen. Het installeren van een prikklok of een systeem van tijdregistratie heeft nochans vele voordelen. We sommen ze hier voor U op.

  • Beveiliging

Uiteraard verhoogt U de veiligheid in uw kantoren wanneer U kan controleren wie het gebouw betreedt en wanneer.

  • Ziekteverzuim

Met een systeem van tijdregistratie kan U makkelijker ziekteverzuim opsporen en tegengaan. U merkt veel sneller wanneer iemand lang of regelmatig afwezig is, ook al bent U zelf net altijd op kantoor.

  • Noodsituaties

Een tijdregistratiesysteem kan ook zijn nut bewijzen in noodsituaties. In geval van een brand kan U snel en makkelijk controleren hoeveel mensen zich nog in het brandende gebouw bevinden. Op deze manier kan de evacuatie van het gebouw sneller en efficiënter verlopen.

  • Taak efficiëntie

Stel dat een werknemer een aantal nieuwe taken moet uitvoeren, en U wil graag weten hoelang hij over deze taak doet. Dan kan U dat makkelijk achterhalen met een systeem van tijdregistratie. Met dit soort systemen kan U makkelijk te weten komen bij welke taken uw werknemers nog efficiënter kunnen werken, waardoor U kosten kan besparen.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor nieuwe werknemers. U wil graag weten hoe snel uw nieuwe werknemers kunnen werken? En bij welke taken ze veel kosten? Dat komt U te weten met een systeem van tijdsregistratie.

  • Loonberekening

Tot slot kan een systeem van tijdregistratie of prikklok veel bijdragen tot het berekenen van lonen en salarissen van uw werknemers, met in het bijzonder het berekenen van uurlonen.

Niet alleen lonen kunnen makkelijker berekend worden, maar ook andere administratieve zaken in het algemeen. Denken we maar aan het berekenen van vakantiegeld, extra-legale voordelen, enzoverder.