Prijs Toegangscontrole

Wanneer men wil kijken naar de prijs van toegangscontrole, is het van belang om de karakteristieken van het bedrijf of evenement in rekening te brengen. De toegangscontrole prijs hangt immers nauw samen met het toegangscontrole systeem dat men wil installeren. De karakteristieken van het bedrijf of evenement zullen dan ook bepalen welk systeem het best werkt voor een bepaald bedrijf of evenement. Wanneer men bijvoorbeeld een groot evenement of festival organiseert, kan men natuurlijk geen poortjes installeren, aangezien dit voor grote files zal leiden aan de ingang.

Ook bedrijven die werken met gevaarlijke materialen of grondstoffen zullen meer moeten investeren in toegangscontrole dan andere bedrijven. Het soort van toegangscontrole zal ook hier de kostprijs van de investering in toegangscontrole bepalen.

Wat de prijs van toegangscontrole betreft, hangt dus af van het systeem van toegangscontrole dat men wil installeren. Ook de grootte van het bedrijf of evenement dat men wil organiseren zal mee het systeem van toegangscontrole en dus ook de prijs van toegangscontrole bepalen.

Voor kleinere bedrijven die een toegangscontrole systeem willen uitbouwen in hun bedrijf, kan men bijvoorbeeld makkelijk werken met badges of een systeem van fingerprints. Dit soort systeem kan men al verkrijgen voor een prijs van 100 euro of 200 euro. Voor grotere bedrijven is bijvoorbeeld een systeem van poortjes meer aangewezen, wat voor een hogere prijs van toegangscontrole zal zorgen. Voor een meer geavanceerd systeem van toegangscontrole kan men dus een kostprijs van zo’n 1500 euro of meer aanrekenen.