Toegangscontrole Fingerprint

Eén van de manieren om aan toegangscontrole te doen, is te controleren op basis van fysieke kenmerken van personen die tot bepaalde delen van het gebouw willen toetreden. Fysieke kenmerken van personen zijn immers uniek, en kunnen dus niet worden doorgegeven aan mensen die niet bevoegd zijn om het gebouw te betreden. Vandaar dat toegangscontrole systemen op basis van fysieke kenmerken de toegangscontrole vaak kunnen verstrengen.

Toegangscontrole op basis van fysieke kenmerken wordt ook wel eens biometrische toegangscontrole genoemd, en hangt nauw samen met biometrische tijdregistratie. Bij biometrische toegangscontrole worden de vingerafdrukken of fingerprints van personen gescand via een scanner. De persoon laat hierbij zijn fingerprint scanner, waara de scanner kan uitmaken of deze persoon al dan niet toegang verleend kan worden tot het lokaal.

Toegangscontrole fingerprint kan handig zijn in de zin dat men als bedrijf geen badges meer nodig heeft. Badges kunnen immers verloren raken of in de handen van verkeerde mensen vallen, waardoor het een gevaar voor de veiligheid kan betekenen. Bij toegangscontrole via fingerprint kan je niets kwijtraken, en kunnen badges niet worden doorgegeven. Dit komt de veiligheid van het gebouw zeker ten goede.