Toegangscontrole Parking

Een plaats waar toegangscontrole een belangrijk aspect van veiligheid vormt, is een parking. Meestal is een parking slechts beperkt in het aantal auto’s dat er kan parkeren, waardoor de plaatsen meestal gereserveerd moeten worden voor diegenen die er frequent gebruik van moeten maken. Er moet op één op andere manier dus een mechanisme van toegangscontrole voorzien worden, om niet iedereen zomaar toegang tot de parking te verlenen.

Meestal wordt toegang tot de parking verleent door middel van een slagboom. Bij toegangscontrole op parkings zal men dus slagbomen moeten passeren om toegang te krijgen. Voor mensen die frequent toegang moeten krijgen tot de parking, wordt meestal een badge voorzien. Deze badge zal men dus moeten laten lezen door een chiplezer, die dan zal bepalen of de betrokken badge al dan niet toegang heeft.

Andere bezoekers zullen meestal toegang krijgen door middel van een ticketsysteem. Meestal impliceert het nemen van een ticket dat de toegang tot de desbetreffende parking betalend is. Alvorens de parking te verlaten zal men dus een prijs moeten betalen afhankelijk van de duur van de parkeertijd.