Toegangscontrole Winkel

Toegangscontrole is vooral belangrijk op plaatsen waar veel mensen komen. Aangezien er veel mensen op sommige plaatsen komen, is het namelijk moeilijk om iedereen grondig en accuraat te controleren. Vandaar dat een uiterst efficiënt toegangscontrole systeem onontbeerlijk is.

Eén van de voorbeelden van plaatsen waar veel mensen komen, is een winkel. In een winkel komen dagelijks vele, en veelal onbekende, mensen. Om al deze mensen te controleren op bijvoorbeeld diefstal, is een goed systeem van toegangscontrole nodig.

Vele systemen van toegangscontrole kunnen niet worden toegepast in een winkel, aangezien in vele winkel en met name de grotere supermarkten, teveel mensen over de vloer komen. De klanten moeten dus snel en efficiënt de winkel kunnen betreden.

In de meeste winkels wordt dan ook gewerkt met een systeem van open poortjes. Dit systeem van toegangscontrole laat de klanten toe om snel de winkel te betreden en te verlaten. Bovendien zijn de open poortjes voorzien van een scanner, die snel producten kan onderscheppen die nog niet gescand zijn door de barcode scanner aan de kassa.

Naast dit systeem van toegangscontrole is in veel winkels ook een systeem van camerabewaking beschikbaar. Deze camerabewaking is supplementair aan de open poortjes en zijn vooral bedoeld om verdachte situaties in de winkel zelf te bespeuren.